Meghibásodások...

Az autónk fél éves lett, eddig 18000 km-t futott, gondoltam, összefoglalom, hogy eddig milyen problémák voltak vele. A kocsi 4 évig, vagy 80 ezer kilométerig garanciás, ezalatt minden felmerülő hibát ingyen javítanak. Az olajcserét 6000 kilométerenként javasolják, így kb. kéthavonta megjelenünk a szervizben, ilyenkor rendbe hozhatják a kisebb hibákat. 12000 km-nél volt az első átvizsgálás és a kerekek forgatása, ezért $80-t kellett fizetni.

A tanksapkát eltakaró ajtót csak belülről lehet nyitni, ezért különösen kellemetlen volt, hogy néha ez az ajtó a gomb megnyomás után is zárva maradt. Az első olajcserekor a szervizben megjavították.

Pár ezer kilométer után kezdett el feltűnni, hogy néha nyikorgó hang érkezik a vezető oldali ülés alól. Némi mozgolódás és tapogatás után kiderült, hogy a biztonsági öv házából jön a hang, ha kikapcsoltam az övet, rögtön megszűnt. A nyikorgás egyre sűrűbben jelentkezett, és egyre inkább kezdett az agyamra menni. Mielőtt teljesen kiborultam volna, a harmadik olajcserekor kicserélték mindkét oldalon az öv házát egy újabb konstrukcióra.

A navigációs rendszer kétszer viselkedett furcsán, először az autó körbe-körbe ment a térképen, másodszor pedig negyed órán keresztül sem tudta kiszámítani a pozíciót a műholdak jeléből. Mindkét esetben a gyújtás levételével adtam neki egy reszetet, ezután minden rendbejött. Bárcsak a számítógépem is csak negyedévente egyszer fagyna le!

Az utas oldalon a levegőbefúvó ventillátora kicsit zajosabb a teljesen hangtalannál, bár ezt csak csöndes környezetben lehet hallani. Egyelőre még nem szóltam emiatt a szervizben, ha tovább hangosodik, majd később kicseréltetem.

Kétszer is előfordult már, hogy a motor egyszer csak megállt, és pár másodpercig nem is tudtam újraindítani. Nem tudom, hogy miért írják azt, hogy 65 literes a benzin tank, amikor 64.5 liter elhasználása után már le-le áll a motor :-) Egyszóval nem ijedtem meg túlságosan, amikor leállt a szekér, mert éppen azt teszteltem, hogy mennyire megy le az üzemanyag-szint mutatója amikor kezd kiürülni a benzin. A piros tartomány alatt már tényleg nincsen benne sok...